Viimasel ajal on mulle meeldinud katsetada kooke, mida pole vaja küpsetada ehk pista külmkappi ja voilaa! Pehme koostisega sokolaaditordike on kreemjas ja suussulav. Soovitan hoida kauem külmkapis kui kolm tundi. Mina asusin koogi kallale 3,5 h pärast valmistamist ja lõigates vajusid ääred veidi sissepoole. Järgmisel päeval jäid siledad ääred, seega kannatust peab jaguma nende külmkapihõrgutistega! Küll aga imestust pakkus mulle see, et šokolaaditordi retsept ei sisalda šokolaadi. :)
Põhi:
200 g sarapuupähkleid
75 g kuivatatud datleid
50 g toasooja võid
Täidis:
1 purk (400 ml) kookoskreemi (nt Santa Maria tetrapakk)
150 g kuivatatud datleid
2 tl kookosrasva
50 g toorkakaod
Purusta pähklid ja datlid saumikseriga (või köögikombainis) eraldi kaussides peeneks puruks. Sega kõik koos võiga kokku ja suru segu lahtikäiva koogivormi (ø 20 cm) põhja ja pisut ka äärtele.
Täidise valmistamiseks pane kolm esimest komponenti kaussi ja püreesta seni, kuni datlid on korralikult kookosmassiga segamini. Seejärel lisa lusikaga segades juurde kakao. Vala tainas vormi ja aseta vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tahenema.
Kasutasin 22 cm läbimõõduga koogivormi.
Retsept: Ragne Värk
Põhi:
200 g sarapuupähkleid
75 g kuivatatud datleid
50 g toasooja võid
Täidis:
1 purk (400 ml) kookoskreemi (nt Santa Maria tetrapakk)
150 g kuivatatud datleid
2 tl kookosrasva
50 g toorkakaod
Purusta pähklid ja datlid saumikseriga (või köögikombainis) eraldi kaussides peeneks puruks. Sega kõik koos võiga kokku ja suru segu lahtikäiva koogivormi (ø 20 cm) põhja ja pisut ka äärtele.
Täidise valmistamiseks pane kolm esimest komponenti kaussi ja püreesta seni, kuni datlid on korralikult kookosmassiga segamini. Seejärel lisa lusikaga segades juurde kakao. Vala tainas vormi ja aseta vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tahenema.
Kasutasin 22 cm läbimõõduga koogivormi.
Retsept: Ragne Värk
Comments
Post a Comment