Kuigi ma olen makaronitoodetest mõneks ajaks loobunud, tundus lasanje ikkagi nii isuäratav. Õnneks leidsin sellise alternatiivse variandi, kus lasanjeplaate asendab baklažaan. Roog ise on pisut vedel - küll aga maitsev! Kui lasanje on jahtunud, siis see enam nii vedel ei ole. Minu arvates igati väärt katsetus. Head isu!
1 pikuti ja peenelt viilutatud baklažaan
1 hakitud sibul
4 purustatud küüslauguküünt
1 tass punaseid keedetud või konservube
500 g kalkunihakkliha
750 g tomatipüreed
3 spl sojakastet
3 spl teravat tšillikastet
oliiviõli praadimiseks
teravat vürtsisegu
parmesani juustu
meresoola
pipart
1. Eelkuumuta ahi 200 kraadi juurde.
2. Pruunista õlitatud pannil hakkliha ning maitsesta terava vürtsisegu, meresoola ja pipraga.
3. Lisa hulka sibul ja küüslauk ning prae veel mõni minut.
4. Seejärel vala hulka tomatipüree, sojakaste, tšillikaste ja punased oad.
5. Lase kastmel haududa kaane all u 10 minutit.
6. Senikaua viiluta köögiviljakoorijaga baklažaan peenteks ent pikkadeks ribadeks.
7. Alustades kastmest, kata kandilise ahjuvormi põhi kordamööda hakklihakastme ja baklažaaniribadega
8. Kõige lõpuks puista üle parmesaniga ning küpseta ahjus umbes 15 minutit.
9. Serveeri kohe!
2. Pruunista õlitatud pannil hakkliha ning maitsesta terava vürtsisegu, meresoola ja pipraga.
3. Lisa hulka sibul ja küüslauk ning prae veel mõni minut.
4. Seejärel vala hulka tomatipüree, sojakaste, tšillikaste ja punased oad.
5. Lase kastmel haududa kaane all u 10 minutit.
6. Senikaua viiluta köögiviljakoorijaga baklažaan peenteks ent pikkadeks ribadeks.
7. Alustades kastmest, kata kandilise ahjuvormi põhi kordamööda hakklihakastme ja baklažaaniribadega
8. Kõige lõpuks puista üle parmesaniga ning küpseta ahjus umbes 15 minutit.
9. Serveeri kohe!
Retsept: Merilin Taimre / paljasporgand.ee
Comments
Post a Comment