Püreesupp punasest kapsast

Kapsasalatist jäi üle ka punast kapsast, millest sai hämmastavalt hea supp. 

800 g värsket punast kapsast
1 punane sibul
225 g porgandeid
1-1,5 l vett
200 g toorjuustu
soola, pipart, jahvatatud vürtsköömneid, koriandrit jms

Tükelda kapsas, porgand ja sibul ning pane potti koos veega keema. Lisa maitseks soola. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Seejärel püreesta saumiksriga supp korralikult. Pane supp uuesti tulele ning lisa toorjuust. Kuumuta suppi keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni toorjuust on sulanud, maitsesta (kasutasin vürtsköömneid, soola, pipart ja koriandrit).

Serveeri suppi krõbedate saia- või leivakuubikutega või puista peale erinevaid seemneid.

Eile oli terrassile jäetud üks elegantne pudel. Mõtlesin, et sel aastal hakkasid päkapikud juba oktoobri lõpus käima. Küll aga polnud tegemist päkapikkudega, vaid täitsa elusuuruses Kadriga, kes tõi homemade vaarikaveini. Vein ise maitses sama uhkelt, kui näeb välja see lahe pudelikene.
Tavaliselt ma alkoholi ei joo, aga seda ma pidin küll maitsma.

Kadri tehtud kodune vaarikavein

Comments