Šokolaadi-toorjuustukook kirssidega

Tundub, et šokolaad ja toorjuust on viimasel ajal mu lemmikkomponentideks saanud. Ega kurta ju ei saa - nendest tehtud koogid on megahead. Siinses koogis on lausa mõlemad sees - ja veel marjad ka. Sounds like a perfect one! Koogi valmistamisel on vaja kannatust, sest see peab olema kaua ahjus ja siis jahtuma ja siis veel külmas seisma. Lihtsustatult öeldes - tee eelmisel päeval kook valmis. Usun, et see kook sobib enam-vähem kõigile, sest see ei ole eriti magus ja erilise nüansi annavad hapukad kirsid.


Põhja jaoks läheb vaja:
1 pakk ehk 163 g Kalevi šokolaadiküpsiseid, aga saab tehtud ka Selga šokolaadiküpsistega
70 g sulatatud võid


Täidise jaoks läheb vaja:
150-200 g kirsse (kasutasin külmutatud kirsse, mida enne ei sulatanud)
100 g suhkrut (kasutasin rafineerimata roosuhkrut)
550 g toasooja toorjuustu (nt Philadeplhia)
3 muna 
200 g hapukoort  
100 g tumedat šokolaadi (Mina kasutasin Kalevi kirsimaitselist tumedat šokolaadi)
100 g piimašokolaadi

Kaunistuseks võib riivida tumedat šokolaadi või kasutada värskeid kirsse.

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vajuta küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ning tõsta täidise valmimise ajaks külmkappi. Kasutasin 24 cm läbimõõduga koogivormi.

Täidise jaoks sega toasoe toorjuust suhkruga, tee seda käsitsi, lisa segule ükshaaval munad ja hapukoor. Sulata vesivannil koos nii tume kui ka piimašokolaad ning lisa toorjuustusegule. Viimasena lisa täidisele õrnalt segades kirsid.

Vala toorjuustu-šokolaadi segu küpsisepõhjale. Küpseta 180 kraadises ahjus 60-70 minutit, kuni kook keskelt veel kergelt võbeleb. Võta kook ahjust ning lase sellel täielikult jahtuda. Kõige parema tulemuse saad, kui lased koogil veel üle öö külmkapis seista ja maitsestuda.


Allikas: apinchofmypassion.wordpress.com

Comments