See on minu kolmas variatsioon espresso-šokolaadikoogist. Kui need kolm edetabelisse panna, siis see kook pälviks esikoha. See on küllaltki šokolaadine, kuid mitte magus. Samuti ei sisalda see jahu. Kontsistentsilt on kook täitsa brownie ja väga lihtne valmistada.
250 g 56%-list šokolaadi, nt Bitter
170 g võid
180 g rafineerimata roosuhkrut
150 g metspähkleid
1 dl kanget kohvi
5 muna
Kate:
0,5 dl kanget kuuma kohvi
100 g 56%-list šokolaadi
Sulata potis või, lisa suhkur ja sega, kuni see on lahustunud. Võta pott tulelt ning lisa tükeldatud šokolaad. Sega, et šokolaad sulaks. Lase pisut jahtuda ja jahvata nii kaua blenderis või köögikombainis metspähklid jahuks. Lisa šokolaadisegule kohv ja vispelda hulka ükshaaval munad. Lisa pähklijahu ning sega ühtlaseks. Küpseta küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivas (ø 26 cm) koogivormis 170 kraadi juures 45 minutit.
Kate: Vala kuuma kohvi sisse peeneks hakitud šokolaad. Sega ja lase jahtuda, et glasuur pakseneks. Määri kate jahtunud koogile.
Retsept pärineb ajakirjast Anne & Stiil.
250 g 56%-list šokolaadi, nt Bitter
170 g võid
180 g rafineerimata roosuhkrut
150 g metspähkleid
1 dl kanget kohvi
5 muna
Kate:
0,5 dl kanget kuuma kohvi
100 g 56%-list šokolaadi
Sulata potis või, lisa suhkur ja sega, kuni see on lahustunud. Võta pott tulelt ning lisa tükeldatud šokolaad. Sega, et šokolaad sulaks. Lase pisut jahtuda ja jahvata nii kaua blenderis või köögikombainis metspähklid jahuks. Lisa šokolaadisegule kohv ja vispelda hulka ükshaaval munad. Lisa pähklijahu ning sega ühtlaseks. Küpseta küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivas (ø 26 cm) koogivormis 170 kraadi juures 45 minutit.
Kate: Vala kuuma kohvi sisse peeneks hakitud šokolaad. Sega ja lase jahtuda, et glasuur pakseneks. Määri kate jahtunud koogile.
Retsept pärineb ajakirjast Anne & Stiil.
Comments
Post a Comment