Olen kuulnud mitut inimest väitmas, et Ricotta kohupiimaga tulevad kõige paremad sõrnikud. Kahjuks ise ma seda proovida ei saanud, kuna Ricottat poes sel hetkel ei olnud. Küll aga võin väita, et ka Tere! kohupiimaga tulid väga head sõrnikud.
Mäletan, et umbes viis aastat tagasi ma proovisin ka sõrnikuid teha, aga siis läks miski viltu ja absoluutselt midagi välja ei tulnud. Mass ei püsinud koos ja pannil ei õnnestunud neid pätsikesi kuidagi ümber pöörata. Lihtsalt loobusin. Võtsin nüüd oma minevikutrauma ette ja proovisin uuesti. Äge! Seekord õnnestus!
3 pakki vanilje RICOTTA kohupiima (kasutasin Tere! kohupiima)
3 muna
100g nisujahu (võid kasutada ka muud jahu, ise tegin riisijahuga)
1-2 tl mett
3-5 tilka vanilje ekstrakti
Praadimiseks või, õli või kookosrasv
Sega kausis kohupiim, jahu ning munad enam-vähem ühtlaseks massiks.
Lisa mesi vm endale meelepärane magusaine, sega edasi. Maitse! Vajadusel lisa mett juurde vms.
Kui tunned mõnusat vanilje maitset, on segu valmis, vastasel juhul lisa vanilje ekstrakti.
Aseta pann pliidile ning vala sinna õli. Kasutasin kookosrasva.
Tõsta supilusikaga segu pannile ja vormi ühtlased pätsid.
Küpseta ühelt poolt kuldpruuniks ning seejärel keera pannilabidaga teistpidi.
Serveerimisel kasuta jogurtit, moosi, hapukoort või mida iganes meeldib. Mulle meeldib neid süüa ilma lisandita.
Retsept: Kristiina Stõkova
Mäletan, et umbes viis aastat tagasi ma proovisin ka sõrnikuid teha, aga siis läks miski viltu ja absoluutselt midagi välja ei tulnud. Mass ei püsinud koos ja pannil ei õnnestunud neid pätsikesi kuidagi ümber pöörata. Lihtsalt loobusin. Võtsin nüüd oma minevikutrauma ette ja proovisin uuesti. Äge! Seekord õnnestus!
3 pakki vanilje RICOTTA kohupiima (kasutasin Tere! kohupiima)
3 muna
100g nisujahu (võid kasutada ka muud jahu, ise tegin riisijahuga)
1-2 tl mett
3-5 tilka vanilje ekstrakti
Praadimiseks või, õli või kookosrasv
Sega kausis kohupiim, jahu ning munad enam-vähem ühtlaseks massiks.
Lisa mesi vm endale meelepärane magusaine, sega edasi. Maitse! Vajadusel lisa mett juurde vms.
Kui tunned mõnusat vanilje maitset, on segu valmis, vastasel juhul lisa vanilje ekstrakti.
Aseta pann pliidile ning vala sinna õli. Kasutasin kookosrasva.
Tõsta supilusikaga segu pannile ja vormi ühtlased pätsid.
Küpseta ühelt poolt kuldpruuniks ning seejärel keera pannilabidaga teistpidi.
Serveerimisel kasuta jogurtit, moosi, hapukoort või mida iganes meeldib. Mulle meeldib neid süüa ilma lisandita.
Retsept: Kristiina Stõkova
Comments
Post a Comment