Kõrvitsa-lillkapsa püreesupp tšilliga

500 g lillkapsast
500 g kõrvitsat
1 porgand
1 kartul
1 sibul
jupp porrut
2 küüslauku
4 kirsstomatit
750 ml kanapuljongit (nt vedel Food Studio puljong)
soovi korral kohvikoort (mina ei lisanud)
pool pakki toorjuustu (ei pea lisama, kui ei soovi)
1 väiksem tšillipiprakaun
soola, cayenne pipart

Serveerimiseks seesamiseemneid või kõrvitsaseemneid serveerimiseks

Pane tükeldatud lillkapsas koos kartuliga kanapuljongisse keema. Puhasta kõrvits koorest ja seemnetest. Lisa potti. Lisa ka hakitud porgand, kartul ja porru. Lisa hakitud sibul. Keeda madalal tulel, kuni juurviljad on pehmed. Kõige viimasena lisa purustatud küüslauk ja tomatid. Seejärel lisa hakitud tšillikaun. Püreesta saumiksriga. Lisa toorjuust ja püreesta. Maitsesta soola, pipraga.  Serveeri seemnetega.

Originaalretsept pärineb Buduaarist, kuid tegin valmistamisel mõningad pisimuudatused.

Alguses kui ma selle supi valmis sain, siis see mulle eriti ei meeldinud, kuid sõin seda vist kolm päeva jutti, sest valmis sai terve potitäis. Mida edasi, seda rohkem see meeldima hakkamas. Algselt mulle tundus, et läks liiga palju tšillit ja see on too hot. Hiljem aga avastasin, et täitsa parajalt hot on. Seega soovitan proovida.

Comments