Laimi-jogurtikook

Nii kui ma seda retsepti nägin, tekkis mul suur soov seda proovida. Ootused koogile olid üpriski suured, ootasin midagi väga põnevat, alustades värvi ja lõpetades maitsega. Tegelikult maitseb kook nagu tavaline jogurtikook ja katsetus lõppes väikese pettumusega. Arvan, et peaks natuke rohkem laimimahla panema. Mul oli üpriski väike laim ka ja võimalik, et see ei andnud piisavalt hapukust. Eelistaksin hapukamat ja tegelikult ootasingi hapukat kooki. Härrale väga meeldis, kuna kook ei ole magus. Seega kellele maitseb jogurtikook, siis maitseb ka see. Tavalisele magusale koogile on see mõnus vaheldus ja kindlasti püüab see kook oma rohelise värviga rohkelt pilke.


Proovisin kooki ka teist korda teha. Kuna Merevaik ei ole minu arvates just parim, siis asendasin selle Philadelphia toorjuustuga. Minu arvates oli see Philadelphiaga parem. Samuti panin rohkem laimimahla. Oma teise katsetusega olen igatahes rohkem rahul kui esimesel korral.

Põhi:
300 g Domino küpsiseid
85 g võid

Täidis:
450 g Kreeka jogurtit
200 ml vahukoort
200 g Merevaik sulatatud juustu (mulle meeldis rohkem Philadelphia toorjuustuga)
60 g rafineerimata suhkrut
1 laimi mahl (mulle meeldis rohkem 1,5 laimi mahlaga)
1 tl vanilliekstrakti
2 tl Matcha pulbrit (saab Selveri gurmeeletist, Umamist ja Hi Matcha e-poest)
3,5 tl želatiinipulbrit + 4 spl külma vett

Kaunistamiseks:
1 tl matcha pulbrit
1 laim



Valmistamine:
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26-28 cm) põhja ja äärtesse. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Sega želatiin külma veega ja jäta paisuma. Vahusta vahukoor keskmise vahuni. Lisa sulatatud juust, jogurt, suhkur ja vanilliekstrakt. Vahusta kuni tekib paksem kreem, lisa laimimahl ja Matcha ning vahusta veel, kuni kõik on segunenud. Sulata vesivannil želatiin ja lase mõni minut jahtuda. Vala see siis peene nirena kreemi sisse samal ajal kreemi vahustades. Vala täidis küpsisepõhjale laiali ja lase külmas 3-4 tundi tarduda.

Hiljem aita väikese noaga koogiäär koogivormi küljest lahti ja eemalda kook vormist. Puista läbi sõela koogi peale veel Matcha pulbrit ja kaunista laimiviiludega.

Retsept: Koogikontor

Comments

  1. Tore kook! Minule seostub jogurtikook eelkõige millegi lahjaga, seepärast eeldasin, et ka see kook on selline veidi vesine, milles pidin õnneks pettuma. :)
    Just selline mõnusalt koorene kook, aga minu jaoks oleks võinud ka haput veidi rohkem olla. Teine kord võiksid prooviks hoopis sidrunit lisada, laimil on veidi mõrkjas maitse ja see võib domineerima hakata.
    Sul ikka kohe on seda koogisoont, seega - tuld! (Janek arvas - normaalne kook, see tähendab eesti keeles "suurepärane".)

    ReplyDelete

Post a Comment