Maasika-šokolaaditort

Klassikalised maasikad ja vahukoor ning maiasmokkadele täpp i peale -  šokolaad. See on selline klassika, mis peaks alati toimima ja enamusele meeldima. Mulle küll meeldis.

Ilmselt kõige parem oleks teha seda kooki värsketest maasikatest, aga kuna tegemist on detsembrikuuga, siis leppisin kaunistamisel poemarjadega ja vahele panin sügavkülmast sulatatud maasikaid. Retsept on pärit Koogikontorilt, mis on mulle viimasel ajal pakkunud nii palju katsetamisrõõmu.


Põhja kihid:
175 g tumedat šokolaadi
175 g võid
175 g suhkrut
3 muna
1/4 tl soola
5 spl nisujahu

Niisutamiseks:
musta kohvi

Kreem:
200 g vahukoort
200 g maitsestama toorjuustu
2 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

300 g maasikaid


Sulata väikeses potis madalal kuumusel või ja šokolaad. Võid seda teha ka vesivannil.

Tõsta pott tulelt ja sega sisse suhkur. Lase 10-15 minutit jahtuda.

Vahusta ükshaaval sisse munad. Peale iga muna lisamist vahusta segu paar minutit.

Lõpuks lisa sool ja jahu. Sega kõik ühtlaseks ja vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (18-20 cm läbimõõduga). Kasutasin 22 cm läbimõduga vormi.

Küpseta 170 kraadi juures umbes 25 minutit.

Lase koogil täielikult jahtuda ja lõika siis kaheks kihiks.

Kreemi jaoks vahusta koor ja toorjuust koos suhkru ning vanillisuhkruga seni, kuni tekib paksem kreem.

Niisuta alumist šokolaadikoogi kihti kergelt kohviga ja määri sellele 1/3 kreemist.

Kreemi peale tükelda maasikaid.

Aseta peale teine koogikiht ja kata see ülejäänud kreemiga.

Kaunista maasikatega.


Ja kuna järgmisel nädalavahetusel on juba jõulud, siis tõime ka omale kuusepuu tuppa. Töö ja kooliga on nii palju tegemist olnud, et suurt jõulutunnet pole veel saanud tekkidagi, aga õnneks on nädal veel aega, et endale õige tunne tekitada.

Täna oli selle semestri viimane koolipäev ja nüüd on väike puhkus koolist. Jaanuari lõpus hakkab teine semester jooksma ja siis tuleb end jälle kahel rindel tõestada. Tegelikult on kolmas rinne ka veel - ülejäänud elu.

Rääkides jõuludest, siis mõned aastad tagasi ma täielikult vihkasin ja vältisin jõule. Nüüd pigem tunnen sellest ajast rõõmu ja mugin piparkooke. Küll aga jääb mulle üks asi mõistmatuks, miks tervest aastast vaid ühel kuul oleme me head ja andestavad, mõistvad, kaastundlikud ja üldiselt HEAD inimesed? Ülejäänud 11 kuud oleme mossis ja üksteisele konkurendid.

2016. aasta jõulupuu :) 

Comments