Banaanipannkoogid mee-kaneelikastmega

Nädalavahetused on mõnusad, sest siis on piisavalt aega, et hommikul pannkooke meisterdada. Siin on üks tore gluteeni- ja laktoosivaba retsept, mille leidsin kunagi Delfi rubriigist Maakodu. Kastmega saab moosimure ka murtud ehk 2 in 1.


    1 keskmine banaan
    ⅓ klaasi kookoshelbeid
    1 tl chia seemneid
    2 muna
    ⅓ tl küpsetuspulbrit
    ⅓ klaasi sooja vett
    1 sidruniviilu mahl
    näpuotsatäis soola
    praadimiseks oliiviõli

Kookoshelveste asemel võib kasutada juba valmis kookosjahu, aga kui seda pole, peenesta kookoshelbed kohviveskis Suru banaan kahvliga katki või blenderda/mikserda püreeks. Lisa munad, kookosjahu ning teised komponendid. Sega või mikserda tainas segamini.

Lõpuks kalla juurde vesi. Sega või mikserda jälle. Lase 5–10 minutit tainal seista. Segu läheb paksemaks. Vajadusel lisa veel vett. Mina igatahes vett rohkem ei lisanud.

Küpseta keskmisel kuumusel pisikesed lusikapannkoogid.

Kaneeli-meekaste
    1,5 spl vedelat mett
    1 tl jahvatatud kaneeli
    2 tl sulatatud taluvõid
    näpuotsatäis soola

Kui mesi on tahke, võib kastet hõlpsasti teha veevannil. Selleks aseta kõik komponendid kaussi ja paiguta see teise, kuuma veega täidetud kausi kohale. Sega kõik komponendid vesivannil kokku, kuni moodustub ühtlane mass.

Comments