Maasika-jogurtitort

Keset jaanuarikuud on ikka imelik teha maasikatorti, kuid tahtsin valmistada midagi kerget ja õhulist ehk suvist. Minu jaoks on see konkreetselt suvetort. Mina kasutasin külmutatud maasikaid, kuid arvan, et see oleks isegi parem värsketest marjadest. Külmutatud maasikas on rohkem vett, kui värskes viljas, seega kontsistents on pisut erinev. Küll aga ei olnud kook ka külmutatud maasikatest halb. :)


Põhi:
200 g Digestive-küpsiseid
80 g sulatatud võid

Kate:
500 g küpseid maasikaid
200 g maitsestamata jogurtit
2 dl 35%-list rõõska koort
3 spl suhkrut (kasutasin pruuni roosuhkrut)
3 spl sidrunimahla või leedriõiesiirupit (kasutasin sidrunit)
8 lehte želatiini


Kõigepealt tambi küpsised pudrunuiaga katki või kasuta blendrit/köögikombaini. Sega küpsisepuru sulavõiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. (Kui soovid, siis võid põhja umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus küpsetada - siis pudiseb kook pärast veidi vähem. Mina seda pole kunagi teinud).

Pane želatiinilehed külma vette ligunema 5-10 minutiks.

Pese maasikad, nõruta hoolega. Eemalda varretupsud, siis püreesta maasikad kannmiksris või saumiksriga. Ma lihtsalt lasin külmutatud maasikatel sulada ja siis püreestasin.

Sega suures kausis maasikapüree ja jogurt.

Kuumuta sidrunimahl või leedrisiirup väikeses kausis, lisa 2-3 spl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma vedeliku hulka, kuni need lahustuvad. Mina tegin seda pliidil, nii on kindel, et želatiin korralikult sulab. Nirista želatiinisegu peene joana maasika-jogurtisegu hulka.

Vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega õrnalt maasika-jogurtisegu hulka.

Kalla maasika-jogurtisegu küpsisepurupõhjale ning pane kook vähemalt 4 tunniks, aga soovitavalt järgmise päevani külmkappi tarretuma.

P.S Kui soovid kooki nelja tunni pärast serveerida, siis võta 10 želatiinilehte (e. 2,5 spl). Kui eelistad želatiinipulbrit kasutada, siis arvesta, et 4 lehte = 1 spl pulbrit.


Allikas: Nami-Nami

Comments