Õuna-pastinaagipüreesupp

Väga omapärane supp - ja seda heas mõttes.

280 g hapukamat õuna

125 g pastinaaki
60 g sibulat
2 küüslauguküünt
500 ml köögiviljapuljong (Food Studio vedel aedviljapuljong)
125 ml rõõska koort 35%
sool
jahvataud must pipar
2 spl kõrvitsaseemned (serveerimiseks)
oliiviõli

1. Koori pastinaak ja sibul ning haki need väiksemateks kuubikuteks. Koori ja poolita õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks.

2. Aja potis õli kuumaks ning lisa õunad, pastinaak ja sibul. Kuumuta 10 minutit, lisa siis küüslauk ja kuumuta veel 5 minutit. Seejärel vala peale puljong ning lase supil podiseda madalal tulel 20 minutit.

3. Tõsta pott tulelt ja püreesta supp saumikseriga. Lisa vahukoor, tõsta pott tagasi pliidile ja aja supp veel korraks keema. Maitse ning vajadusel lisa soola ja pipart.





Comments