Õunakook peidetud pastinaagi-õunaseguga

Tegin ühe toreda ja mahlase õunakoogi. Õunad on küll rohkem sügise rida, kuid miks mitte õunakooki teha jaanuaris. See on selline vanaema stiilis kook, aga siiani üks parimaid õunakooke, mis ma teinud olen.

Põhi ja kate:
100 g kookoskreemi
2,5 dl kamajahu
2 spl kookosrasva
3 spl kookospalmisuhkrut
1 spl jaanukaunapulbrit

Pastinaagisegu:
3 õuna
1 pastinaak
1 spl kookosrasva
2 spl vett
1 spl kaneeli
1 spl kookospalmisuhkrut

Sisu:
800 g maitsestamata jogurtit
3 muna
2 spl jaanikaunapulbrit
1,5 dl rafineerimata roosuhkrut


Põhja valmistamine:
Sega toasoe kookoskreem kõigi teiste põhja koostisosadega, et moodustuks purutaoline mass. Vala 2/3 purust küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Suru puru vormis ühtlaseks.



Pastinaagisegu valmistamine:
Koori pastinaak ja õunad. Tükelda need. Pane pott tulele ja hauta pastinaaki kookosrasvas ja vees umbes 5 minutit, siis lisa õunatükid ja hauta veel 5 minutit. Võta pott tulelt ning sega hulka suhkur ja kaneel.


Sisu valmistamine:
Sega jogurt munade, suhkru ja jaanikaunapulbriga.


Vala koogipõhjale esmalt õuna-pastinaagitükid, seejärel vala peale jogurtisegu. Kata pealt ülejäänud puruga ning küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit.
Jahuta ning lase hea maitsta!




Kook on pärit raamatust "Köögiviljad kavalalt kõhtu".

Comments