Värskekapsasupp sulatatud juustuga

Väga maitsev ja mõnus supp. Minu meelest tuli see pisut liiga paks, seega oleks pidanud rohkem puljongit panema või siis lisama vett. Teine variant oleks vähem kapsast panna. Oleneb kui palju suppi on vaja. Retsepti kogusest tuli kolm liitrit paksu suppi, oleksin lisanud küll vett juurde (sest puljong sai otsa), aga mul ei mahtunud potti rohkem midagi.


1,5 l köögiviljapuljongit või vett (kasutasin Food Studio vedelat aedviljapuljongit)
500 g värsket kapsast
1 suur sibul
2 porgandit
4 kartulit
2-3 spl õli
100-200 g Merevaigu vm sulatatud juustu
soola ja musta pipart
hakitud värsket tilli või peterselli


Kuumuta suures potis vesi või puljong keemiseni, lisa ribadeks lõigatud kapsas, maitsesta vähese soolaga ning keeda 10 minutit.

Riivi porgand jämedalt või lõika ribadeks, haki sibul. Prae porgand ja sibul õlis klaasjaks (umbes 5 minutit).

Lisa tükeldatud kartulid ja praetud porgandi-sibulahautis kapsapotti. Keeda 10-15 minutit, kuni aedviljad on pehmed. Lisa vähehaaval sulatatud juust, enam ära keeda.

Kui juust on supis sulanud, maitsesta vajadusel soolaga ja serveeri. Peale puista maitserohelist, nt peterselli või tilli.

Allikas: Nami-Nami

Comments