Kodujuustutort mustikatega

See mõnusalt kohev kodujuustutort on luksuslikult valge-roosakarva. Mina olin kannatamatu ja tahtsin juba samal õhtul kooki maitsta, seega servadest mul natuke kook vajus, kuid hommikul oli see rohkem tahenenud. Seega esteetilisema välimusega koogi jaoks peab seda ilusti vormi sees ja külmkapis hoidma vähmalt terve öö. Muidu maitselt on see igati mõnus ja väga maitsev kook, ei ole väga magus, vaid kontsistentsilt siidine ja suussulav. Retsepti leidsin mingist ajalehest, aga millisest, seda ma ei tea. Tegin vaid retseptist pilti ja see tegevus toimus mitu kuud tagasi.


 Põhi: 
150 g musta rukkileiba
60 g võid
2 spl pruuni roosuhkrut

Täidis:
4 dl vahukoort
0,5 dl pruuni roosuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
400 g tavalist kodujuustu
300 g maitsestamata kohupiimapastat
200 g külmutatud mustikaid
5 tl želatiini + 5 spl vett

Põhja valmistamine:
Riivi leib või purusta köögikombainis. Sulata pannil või ja suhkrut. Rösti selles mõni minut leivapuru. Kalla segu küpsetuspaberiga voodertatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale, suru lusikaga või näppudega ühtlaseks. Tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise valmistamine:
Vahusta vahukoor suhkrutega, lisa kohupiimapasta ja vahusta veel. Sega käsitsi hulka nõrutatud kodujuustja külmad marjad.

Pane želatiin vette ja lase paisuda 5 minutit. Seejärel lahusta see segades kuumaveevannil. Lase želatiinisegul jahtuda. Nirista želatiin täidise hulka ning sega läbi ja kalla täidis vormi leivapõhjale. Pane tort külmkappi ja lase üleöö tarduda. Kaunista marjade või beseega.

Comments