3 dl riisi
6 dl külma vett
3 sibulat
3 muna
2 spl oliiviõli
0,5 spl sojakastet
näpuotsaga soola
Kogus: neli portsjonit
Retsept on pärit ajakirjast "Kööginurk. Maitsev puder".
6 dl külma vett
3 sibulat
3 muna
2 spl oliiviõli
0,5 spl sojakastet
näpuotsaga soola
Kogus: neli portsjonit
- Loputa riis mitu korda üle, et terad oleksid puhtad: korralikult pestud riisis on vähem tärklist. Nii keeb riis sõmeraks ja on ka kalorivaesem. Nõruta pestud riis kuivaks.
- Kalla külm vesi potti. Puista riis vette ja sega.
- Maitsesta pudruvesi soolaga.
- Pane pott tulele, pane kaas peale ning oota, kuni vesi tõuseb keema. Tuli ei tohi olla äge.
- Kui vesi tõuseb keema, keera kuumus nii tasaseks kui võimalik. Soovi korral lisa võitükk või kalla lusikatäis oliiviõli. Sega ja keeda kaane all 8 minutit.
- Võta pott tulelt ja hoia riisi kaane all veel 8-10 minutit. Riis imab kogu vee endasse ning pole mitte liigselt, vaid pehmeks keenud. Vett pole vaja ära nõrutada.
- Kalla õli pannile ja pane peeneks hakitud sibul kuumale pannile. Lisa riis ja hauta sibulaga koos klaasjaks.
- Klopi munad eraldi kausis lahti, lisa sojakaste, natuke soola ja sega.
- Kalla lahtiklopitud munad klaasjale riisile ning prae pidevalt segades edasi.
- Kui soovid, piserda sojakastet riisitoidule peale.
Retsept on pärit ajakirjast "Kööginurk. Maitsev puder".
Comments
Post a Comment