Selle toreda retsepti leidsin Nami-Nami keskkonnast. Soovitan soojalt :)
800 g lillkapsast või 2 pakki külmutatud lillkapsaõiskuid (nt Härmavili)
1 suur sibul
2 suurt muredat kartulit
2 sl võid
1 l kana- või köögiviljapuljongit
2 dl 10% rõõska koort
75-100 g head sinihallitusjuustu
soola ja musta pipart
Kui kasutad värsket lillkapsast, siis lõika lillkapsas õisikuteks, lõika kapsavars kuubikuteks. Koori ja haki sibul. Koori kartul ja lõika väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta potis või. Lisa sibul ja kartul, lisa veidi soola ning prae tasasel tulel aeg-ajalt segades 10 minutit. Lisa värsked või külmutatud lillkapsaõisikud, kuumuta minut-paar.
Lisa puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda suppi 10-15 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Tõsta pott tulelt ja püreesta saumiksriga (eriti sametise tulemuse jaoks püreesta kannmikseris).
Pane pott uuesti tulele, lisa lillkapsasupile rõõsk koor ning murendatud sinihallitusjuust. Kuumuta läbi, maitsesta soola-pipraga.
Serveeri. Kaunistuseks sobib hakitud murulauk, praetud lillkapsaviil, rõõsk koor.
* Veidi lihtsustatud variant: pane tükeldatud lillkapsas, hakitud sibul ja kuubikuteks lõigatud kartul potti, lisa puljong. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta, lisa rõõsk koor ja sinihallitusjuust. Maitsesta ja serveeri.
800 g lillkapsast või 2 pakki külmutatud lillkapsaõiskuid (nt Härmavili)
1 suur sibul
2 suurt muredat kartulit
2 sl võid
1 l kana- või köögiviljapuljongit
2 dl 10% rõõska koort
75-100 g head sinihallitusjuustu
soola ja musta pipart
Kui kasutad värsket lillkapsast, siis lõika lillkapsas õisikuteks, lõika kapsavars kuubikuteks. Koori ja haki sibul. Koori kartul ja lõika väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta potis või. Lisa sibul ja kartul, lisa veidi soola ning prae tasasel tulel aeg-ajalt segades 10 minutit. Lisa värsked või külmutatud lillkapsaõisikud, kuumuta minut-paar.
Lisa puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda suppi 10-15 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Tõsta pott tulelt ja püreesta saumiksriga (eriti sametise tulemuse jaoks püreesta kannmikseris).
Pane pott uuesti tulele, lisa lillkapsasupile rõõsk koor ning murendatud sinihallitusjuust. Kuumuta läbi, maitsesta soola-pipraga.
Serveeri. Kaunistuseks sobib hakitud murulauk, praetud lillkapsaviil, rõõsk koor.
* Veidi lihtsustatud variant: pane tükeldatud lillkapsas, hakitud sibul ja kuubikuteks lõigatud kartul potti, lisa puljong. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta, lisa rõõsk koor ja sinihallitusjuust. Maitsesta ja serveeri.
Comments
Post a Comment