Õhuline kohupiimakook

Kes otsib head kohupiimakooki, siis ei pea enam otsima - siin see on. Kook on tõesti kohev ja õhuline, mis lausa sulab suus.


Põhi:
    100 g võid
    60 g suhkrut (mina panin rafineerimata roosuhkrut)
    1 muna
    90 g riisijahu
    30 g maisitärklist
    1 tl küpsetuspulbrit
    näputäis soola

P.S. Riisijahu ja maisitärklise asemel võid kasutada ka tavalist nisujahu – 120 g.

Täidis:
    400 g teralist kohupiima (nt Ricotta)
    1 dl hapukoort
    3 muna
    1,5 dl suhkrut (valge suhkur, sest see sobib munadega vahustamiseks paremini)
    1 spl tärklist
    2 dl 35%-list koort (vahukoor)


Põhjaks vahusta miksriga toasoe või koos suhkruga, lisa muna, vahusta edasi. Seejärel sega juurde omavahel segatud kuivained. Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja veidi ka äärtele, pane täidise tegemise ajaks külmkappi.

Täidiseks vahusta (miksriga) munad suhkruga. Mida korralikumalt vahustad, seda õhulisem tuleb kook. Sega juurde kohupiim, hapukoor ja sõelu sisse tärklis. Kõige viimasena lisa vahustatud koor.

Vala täidis põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus u 35-45 minutit. Lase täielikult maha jahtuda.  Serveerida võib nt värskete maasikate või toormoosiga. Küll aga sobib süüa ka ilma serveeringuta, kook on ikka väga väga hea! :)


Retsept: Marit Soobik / Perenaine.ee

Comments