Porgandikeeksi- kohupiimatort

Miksisin kokku Ragne Värgi porgandikeeksi ja kohupiimakreemi. Tulemuseks on natuke rabustne porgandikook. Keeks on üpriski raske ja selline tahuline, kuid mitte häiriv. Ma ei oskagi täpset seisukohta võtta, kas see meeldib mulle või ei meeldi. Söödav on küll, aga ei ole ka midagi erilist. Samas jällegi ühele teisele maitsejale meeldis. Mulle meeldis tegelt rohkem kui oli öö külmkapis olnud. Vahelduseks on hea mitte eriti magus küpsetis.


Keeksipõhi:
250 g porgandeid
4 dl kookoshelbeid
1 banaan
75 g päevalilleseemneid
50 g kuivatatud datleid (värskete datlitega on lihtsam püreestada)
3 muna
50 g sulatatud võid
1 tl kaneeli
75 g rosinaid

Koori ja riivi porgandid (jämedama riivipoolega). Jahvata kookoshelbed peeneks. Selletarbeks kasutasin vana kohviveskit. Kui kasutad peenemaid helbeid, siis jahvatada pole vaja. Mikserda/blenderda omavahel banaan, päevalilleseemned ja datlid. Mina püreestasin datlid enne ära ja siis panin kogu massi kokku. Selle püree saamiseks kasutasin algselt köögikombaini ja siis blenderit. Lisa saadud püree riivitud porganditele. Pane juurde ka ülejäänud ained ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 180 kraadi juures 50 minutit kuni tund. Lase jahtuda ja seejärel lõika kihiti pooleks, et saaksid kaks kihti.

Kreem: 
300 g tavalist maitsestamata kohupiima
3 dl vahukoort
3 spl rafineerimata roosuhkrut (võib panna ka tavalist suhkrut)
1 tl vanillisuhkrut

Valmista täidiseks kohupiima-vahukoore segu. Vahusta vahukoor, siis lisa kohupiim ja vanillisuhkur. Mikserda korraks veel läbi. Lisa suhkur ja sega kreem korralikult läbi. Kui soovid magusamat, lisa suhkrut juurde. Kreem lisa koogikihtide vahele ja peale.

Kaunistamiseks tõmbasin juurviljakoorijaga porgandist laastud ja keerasin nendest keerud. Lisasin ka mõned füüsalid.

Mu porgandivalvur

Comments