Porgandikoogikesed

Pisikesed ja kiired küpsetamata koogikesed, millele on kirsiks tordil pähklikreem. Minu arvates on koogikesed pisut kuivad, võiksid olla mahlakamad, kuid pähklikreem on küll oivaline.

14 koogikest

Tainas:
500 g porgandeid
200 g kuivatatud ploome
100 g sarapuupähkleid
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
1,5 tl kaneeli

Pähklikreem:
100 g India pähkleid
0,5 apelsini pressitud mahl
1 tl kookosrasva
2 tl mett
Kreeka pähkleid
(kaunistuseks)

Kookide valmistamiseks koori ja riivi porgandid. Mina purustasin pähklid köögikombaisin ka ära. Pane kõik koogitaina ained kaussi ja püreesta saumiksriga. Lase massil külmas umbes 15 minutit taheneda ja seejärel vormi kätega pisikesed ümmargused koogikesed.

Nii kaua kuni tainas külmkapis taheneb, valmista pähklikreem. Pähklikreemi valmistamiseks pane India pähklid paariks tunniks kuni järgmise päevani likku (pähklid peavad olema veega kaetud). Seejärel nõruta, lisa ülejäänud kreemiained ja surista mikseriga kõik ühtlaseks. Kreemi paksust saad
reguleerida apelsinimahla lisamisega.

Haki Kreeka pähklid peeneks ja rulli koogikülgi purus. Seejärel pritsi igale koogile pritskotiga peale pähklikreemi.


Retsept: Ragne Värk "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid"

Comments