Frikadelli-tomatisupp

300 g hakkliha
1 hakitud sibul
1 muna
1 tükeldatud varseller
2 riivitud porgandit
4 peeneks hakitud keskmise suurusega tomatit
2 spl tomatipastat
1,5 l aedviljapuljongit (Food Studio vedel puljong või kasuta puljongikuubikut)
väiksem kuubikuteks lõigatud kaalikas
soola, pipart
rohelist sibulat
oliiviõli
soovi korral hakklihamaitseaine


Prae potis oliiviõlis seller, porgand ja sibul. Mõne minuti pärast lisa tomatid ja tomatipasta. Sega. Lisa puljong ja lase keema. Tõsta juurde kaalikas ja keeda madalal kuumusel. Samal ajal hakka frikadelle tegema. Sega hakkliha ja muna koos maitseainetega (sool, pipar jms). Vooli hakklihamassist käte vahel pisikesed pallikesed ja pane supi sisse keema. Keeda ca 10 minutit. Maitsesta suppi soola ja pipraga. Veendu, kas kõik komponendid on valmis. Vajadusel lase supil veel edasi podiseda. Serveerimisel kasuta rohelist sibulat.


P.S Maitsvamad frikadellid saad, kui praed neid enne suppi lisamist natuke pannil.

Retsept: Ardi Ravalepik

Comments