Kaerahelbekorvikesed Kreeka jogurtiga

Need on supermaitsvad ja ilusad muffinid, mille korvid võiks küll eelmisel õhtul juba valmis küpsetada, kuna ahjus on nad ligi 30 minutit ja enne ahjupanemist võiksid seista ka vähemalt 30 minutit. Oma olemuselt ja kontsistentsilt sobivad ideaalselt hommikusöögiks.

Katteks: meloni-, banaani- ja kiivitükid ning vaarikad. Meloni juurde lisasin šokolaadipuru.
8 tk (suuremates vormides 6 tk)
1 tass = 236 ml

1 banaan
1/2 tassi kaerahelbeid
1/4 tassi mett
1 tl vaniljeekstrakti
1 tl kaneeli
1 tops Kreeka jogurtit
Katteks peale: marjad/puuviljad, nt maasikad, vaarikad, banaan, kiivi, melon vms.


Purusta kahvliga banaan, lisa kaerahelbed, mesi, vaniljeekstrakt ja kaneel. Sega läbi. Määri muffinipesad võiga ja tõsta lusikaga kaerahelbemassi pesasse. Kasuta lusika abi, et moodustada korvike. Lase kaerahelbemassil pesades seista 30-60 min. Seejärel pane nad ahju küpsema 180 kraadi juurde 20-30 minutiks. Jälgi, et nad ära ei kõrbeks. Pärast ahjust välja võtmist, lase natuke jahtuda ja tõsta korvikestesse Kreeka jogurt ning kaunista omale meelepäraste marjadega.


Videos on neli hommikumuffini varianti, mina tegin neist kolmandaid.

Comments