Kodujuustu-pannkoogid

Pühapäevaõhtusse mahtus veel üks pannkoogitegu ära. Pannkook on küll rohkem hommikumaius, aga no sobib väga hästi ka õhtusse. Ma olen ausalt kaotanud järje kui mitmes pannkoogi variatsioon see on, kuid ma võin kindel olla, et viimaseks see ei jää. Neid pannkooke soovitan süüa marjade või moosi ja kondenspiimaga. Meega sobis ka. Koostisosad võivad esmapilgul tunduda pannkoogi jaoks kummalised, aga tulemus on hea. Kuna tainas on kontsistentsilt suhteliselt paks, on pannkoogikesi lihtne ümber keerata.


2 muna
3 spl kookospalmisuhkrut
300 g kodujuustu
130 g fenkolit (umbes kolmandik fenkolist)
2 väiksemat õuna
150 ml kaera- või tatrajahu
50 ml maisitärklist
1 tl kardemoni

Klopi munad kausis kergelt lahti, lisa suhkur ja kodujuust. Koori õunad. Riivi õunad ja fenkol peene riiviga ning sega munasegu hulka. Mõõda jahu ning lisa sellele tärklis ja kardemon. Lisa jahusegu tainale. Sega kõik koostisosad korralikult läbi ning küpseta mõlemalt poolt kergelt pruuniks. Mina kasutasin praadimisel kookosõli.

Retsept: Ingrid Mardisoo

Comments