Kõrvitsa-avokaadokreemiga kook

Põhjad/biskviidid:
10 muna
10 spl kookospalmisuhkrut
4 spl mandlijahu
4 spl maisitärklist
2 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
1 avokaado
1 spl toorkakaod
1,5 spl pruuni suhkrut
1 banaan
250 ml kõrvitsapüreed
1 spl vanillisuhkrut
1 spl kaneeli

Toorjuustukreem:
200 g toorjuustu
40 g võid
1 spl hapukoort
2,5-3 spl tuhksuhkrut (maitse järgi)


Põhjade valmistamine:
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Kaks biskviiti tuleb teha eraldi, kui just pole kahte samasuurt vormi. Mina tegin 22 cm koogivormiga. Jaga põhjade jaoks vajaminevate ainete kogused kahega. Vahusta ühe põhja jaoks 5 muna 5 spl kookospalmisuhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel 2 spl mandlijahu, maisitärklist ja küpsetustulber. Sõelu jahusegu munade hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja pane ahju u 7-10 minutiks. Kindlasti jälgi, et põhi ei jääks toores ega küpseks üle. Kook on valmis, kui see enam ei võdise ja on pealt helepruun. Valmis põhi võta kohe vormist välja ja eemalda küpsetuspaber. Muidu on hiljem keeruline seda kätte saada. Mina keerasin põhja teistpidi taldrikule ja hakkasin siis küpsetuspaberti eemaldama.Teise biskviidikihi kallutasin tavalisele taldrikule.

Kreemi valmistamine: 
Puhasta kõrvits ja hauta pehmeks.Kurna vesi ära. Püreeri saumiksriga või blenderiga kõrvits püreeks. Mõõda 250 ml püreed. Nüüd lisa koos 250 ml kõrvitsapüreega kõik komponendid blenderisse või köögikombaini ja püreesta.

Toorjuustukreemi valmistamine: 
Mikserda toasoe või toorjuustu, hapukoore ja suhkruga kreemjaks massiks.

Biskviidikihtide vahele pane kõrvitsakreemi (mul jäi seda kreemi üpriski palju üle) ja pealt kaunista toorjuustukreemiga.

Retsept: Ingrid Mardisoo

Comments