Mustika-toorjuustukook

Mulle jäi silma üks väga lihtne ja küpsetust mittevajav kook. Mul oli suur kahtlus, kas ilma želatiinita see koos püsib, aga võin ausalt öelda, et püsis küll. Tulemus oli päris magus, aga seda ilmselt sellepärast, et kasutasin magustatud küpsiseid. Arvan, et magustamata või Digestive küpsistega nii magus tulemus ei ole.

Põhi:
150 g kaeraküpsiseid
50 g mandlilaaste
50 g sulatatud võid

Kate:
200 g maitsestamata toasooja toorjuustu (nt Philadelphia)
1 dl tuhksuhkrut
3 dl 35%-list rõõska koort
1 dl püreestatud mustikaid või 2 dl paksu mustikamoosi (külmutatud mustikatel püüa vedelik ära kurnata) Mustikad sisaldavad pektiini, mis on tarretuv aine. Metsmustikates on seda rohkem kui kultuurmustikates. Seega soovitan kasutada metsmustikaid, et kook kindlasti kokku jääks.

Kaunistamiseks:
mandlilaaste ja/või mustikaid


Purusta küpsised koos mandlilaastudega köögikombainis või pudista sõrmedega ja haki mandlilaastud. Sega sulatatud võiga. Suru saadud mass 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ning tõsta külmkappi ootele.

Sega toasoe toorjuust tuhksuhkruga. Vahusta rõõsk koor, sega ettevaatlikult toorjuustu hulka. Lisa ka mustikamoos või -püree, ent ära üleliia sega - segu peaks jääma kirju. Vala juustu-mustikakate küpsisepõhjale ning lase paar tundi külmas seista.


Retsept: Nami-Nami

Comments