Porgandi-läätsesupp

25 g võid
1 sl päevalilleõli
500 g porgandit
1 hakitud sibul
2 hakitud varssellerit
100 g pestud punaseid läätsesid
1 l aedviljapuljongit (Food Studios vedel puljong)
soola ja musta pipart

Serveerimiseks:
maitsestamata jogurtit
värsket hakitud peterselli või tilli




Koori ja haki porgand ja sibul, tükelda sellerivarred.

Kuumuta potis või ja õli, lisa hakitud porgandid, sibul ja sellerivarred. Maitsesta vähese soolaga, siis prae 6-8 minutit, kuni aedviljad on klaasjad ja kuldsed.

Lisa läätsed ja kuum köögiviljapuljong. Kuumuta keemiseni.
Kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni porgandid on pehmed.

Lase supil veidi jahtuda, siis püreesta soovi korral osaliselt saumiksriga (ehk siis nii, et oleks veidi paksema tekstuuriga, aga et ikka tükke ka sisse jääks). Maitsesta parajaks.

Serveerimisel lisa supile soovi korral jogurtisilm ja puista peale hakitud peterselli või tilli.

See tore retsept on pärit Nami-Nami keskkonnast. Pildil on supi juures ka leivakesed. Need on Fazeri uued juurikaleivad, mida ma juba mõnda aega olen tahtnud proovida. Valisin testimiseks peedi ja porgandiga leivakesed. Küll aga mulle erilist muljet need ei jätnud. Minu lemmik on siiski Muhu Pagarite seemneleib. See on tõesti leibade kuningas.


Comments