Avokaado-šokolaadikeeks

Lõpuks on esimene soe ilm kohal ja kraadiklaas näitab päikese käes lausa 21 soojakraadi. Meie Käbiga oleme ka õues, tuiasime natuke mööda hoovi ringi ja nüüd ta uudistab ise. Tundub, et Käpsul on vahepeal lausa palav, kuna heidab aeg-ajalt varju alla pikali.


Aga nüüd siis avokaado-šokolaadi keeksist - täitsa maitsev oli. Avastasin tänu Foodini Facebooki lehele sellise põneva tädi blogi nagu Adriana Harlan. Blogil on veel ägedam nimi: Living Healthy With Chocolate.

Ma kasutasin 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi ja sellepärast domineeris kakao maitse. Kui kasutada väiksema kakaosisaldusega šokolaadi, siis vast oleks mõnusam.


Vaja läheb: 
202 g avokaadot
36 g sulatatud kookosrasva
1 tl vanilje ekstrakti
40 g kookoskreemi (kookospiima see osa, mis on tahenenud purgi ülaosaa, kui purk on ööläbi külmikus olnud)
3 spl ehk 63 g mett
2 muna
58 g pekaanipähkleid
228 g mandlijahu
22 g toorkakaopulber
1 tl soodat
1/2 tl soola
100 g šokolaadi (60 g šokolaaditükke, mida tainasse panna ja 40 g tükke, mida peale panna)

1. Soojenda ahi 176 kraadi juurde. Määri leivavorm võiga või kasuta küpsetuspaberit.
2. Pane avokaado köögikombaini või blenderisse ja püreesta. Lisa kookosrasv, vanilje, kookoskreem, mesi, munad ja püreesta korralikult, kuni mass on ühtlane.
3. Haki pekaanipähklid peeneks ja kalla suurde kaussi. Lisa sinna mandlijahu, sooda ja kakaopulber, sool ning šokolaaditükid. Sega.
4. Kasutades spaatlit (ilmselt saab ka lusikaga hakkama), sega avokaadomass jahusegu hulka.
5. Jaga tainas leivavormi. Tainas on üpriski tihke, seega tuleb see korralikult levavormis iga nurka ajada, et see ühtlane jääks. Lisa peale šokolaaditükid.
6. Küpseta 40-45 minutit. Katsu vahepeal hambatikuga, kas on valmis. Kui hambatikk tuleb tainast kuivalt välja, on keeks valmis. Kui hambatikk jääb märjaks, siis on vaja veel küpsetada.
7. Lase vormil jahtuda ja seejärel serveeri. Keeksi tuleks hoida ühukindlas säilituskarbis, nii ei lähe see kõvaks.


Videos räägib Adriana ise, kuidas seda keeksi teha. :)

Comments