Porgandi-õunapüreesupp

Ma poleks uskunud, aga porgandist saab nii head suppi. Igatahes supi autor ise räägib, et see on sama hea ka kõrvitsast. Kõrvitsa varianti ma pole veel proovinud, kuid porgandi oma soovitan küll.

Pilt on tehtud, kui supp oli külm. Soojendades on mass ühtlasem:)

Vaja läheb: 
900 g porgandit
1/2 tassi õunapüreed (püreestasin õunad ise)
3 suurt küüslauguküünt
1 väike tšillipiprakaun
1,5 liitrit kanapuljongit
5-7 vorstikest (lihakas grillvorst vms)
1,5 tl kurkumit
1,5 tl jahvatatud vürtsköömen
soola, pipart
oliiviõli

1. Koori ja lõika porgandid väiksemateks tükkideks. Viiluta vorstikesed ja üks vorstikene lõika pooleks.
2. Haki küüslauk ja tšillikaun. Pane potipõhja oliiviõli ning prae küüslauku ja tšillikauna natuke. Lisa porgandid ja pooleks lõigatud vorstike. Prae ca 5 minutit.
3. Lisa kurkum, võrtsköömen, natuke soola ja pipart. Sega.
4. Lisa kanapuljong. Lisa õunapüree ning lase tulel podiseda ca 30 minutit, kuni porgand on pehme.
5. Prae pannil viilutatud vorstitükid.
6. Kui porgandid on valmis, võta pooleks lõigatud vorstid välja ja viiluta. Lisa need praetud vorstitükkide hulka.
7. Püreesta porgandid saumiksri või köögikombainiga. Vajadusel kalla puljongit natuke ära, oleneb kui paksu suppi soovid.
8. Lisa püreele vorstitükid. Vajadusel lisa supile soola ja pipart. 



Comments