Rabarberi hooaeg on mõnusalt kätte jõudnud ja ma ei saanud ju hooajast maha jääda. Õnneks Koogikontor just jagas seda imelihtsat ja head retsepti rabarberi-kohupiimakoogist. Viimane Koogikontori kook ei õnnestunud mul just hästi, kuid see tuli väga maitsev :)
Vaja läheb:
400 g maitsestamata kohupiima
100 g rafineerimata suhkrut
4 muna
80 g võid
125 g mandlijahu
¼ tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
250 g rabarberit
1 tl kaneeli
1 spl rafineerimata suhkrut
Valmistamine:
Vahusta omavahel kohupiim, munad ja suhkur. Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel mandlijahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa kohupiimasegu hulka sulavõi ja jahusegu. Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (22 cm läbimõõduga).
Tükelda rabarber umbes 3 cm tükkideks ja aseta koogi peale ritta. Puista üle kaneeli ja suhkruga. Küpseta kooki 170 kraadises ahjus 40-50 minutit kuni see on hüübinud.
Vaja läheb:
400 g maitsestamata kohupiima
100 g rafineerimata suhkrut
4 muna
80 g võid
125 g mandlijahu
¼ tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
250 g rabarberit
1 tl kaneeli
1 spl rafineerimata suhkrut
Valmistamine:
Vahusta omavahel kohupiim, munad ja suhkur. Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel mandlijahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa kohupiimasegu hulka sulavõi ja jahusegu. Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (22 cm läbimõõduga).
Tükelda rabarber umbes 3 cm tükkideks ja aseta koogi peale ritta. Puista üle kaneeli ja suhkruga. Küpseta kooki 170 kraadises ahjus 40-50 minutit kuni see on hüübinud.
Apppiiii... ma juba tunnen vaadates selle maitset. :)
ReplyDelete