Šokolaadikommid

Emadepäevaks meisterdasin tervisest pakatavad kommid. Toorkakaod saadakse Theobroma cacao nimelise puu viljadest, täpsemalt nende puuviljade sees leiduvatest mandlisuurustest kakaoubadest. Need oad sisaldavad üle 1200 aktiivse toitaine ning umbes 10% kakaost moodustavad antioksüdandid. Antioksüdantide kõrge sisalduse poolest on kakao võrreldamatu mistahes teise toiduainega. Antioksüdandid on ained, mis aitavad meile kindlustada kvaliteetsemat elu, reguleerides rakutasandil organismi normaalset tegevust. Toorkakao sisaldab ka kõikidest maailma toiduainetest kõige suuremas koguses magneesiumi, samuti väga kõrges koguses rauda, kroomi, tsinki, väävlit ja vaske, lisaks selle veel E- ja C-vitamiini ning suures koguses neurotranmittoreid mõjutavaid ja meie ajule rahuldust pakkuvaid aineosasid ning nende ehitusmaterjale (nt trüptofaani, 5-HTP-d, serotoniini, dopamiini, fenüületüülamiini ja anandamiidi).


50 g kookosrasva
umbes 4 spl mett
6 spl toorkakaopulbrit
Lisandina kasutasin kuivatatud jõhvikaid, kreeka pähkleid, mandlilaaste ja kookoshelbeid.



Mina sain sellisest kogusest 20 väikest kommi.

1. Sulata pliidil kookosrasv koos meega. Ära liiga palju kuumuta, mõnest hetkest pliidil piisab, et kookosrasv sulaks.
2. Tõsta tulelt ja sega hulka kakao.

Pane kommivormide põhja nt jõhvikaid ja tõsta lusikaga peale šokolaadisegu. Võid peale puistada ka pähklipuru. Lase külmkapis kommidel taheneda.



Kommivormideks sobivad ka pooodides müüdavate assortiide põhjad. Hoia komme külmkapis, sest toasoojuses hakkavad need kergesti sulama.


Just valatud

Comments