Ananassi toorkook

See on troopiline ananassikook, mille leidsin Ragne Värgi tervislikust paleo varamust. Kook on kerge ja õhuline. Chiaseemned sisaldavad palju antioksüdante ja muid kasulikke vitamiine ning on siduvaks aineks. Chiaseemned hakkavad vedelikuga kokku puutudes paisuma ja moodustavad želeetaolist ainet, mis kooki koos hoiab.


Põhi: 
100 g Kreeka pähkleid
50 g kookosrasva
100 g tumedat šokolaadi

Täidis:
275 g küpseid ananassitükke (puhastatud kogus)
400 g kookoskreemi
50 g chiaseemneid (mina panin igaks juhuks 65 g, kuna kasutasin kookospiima, mis ei ole nii tihke kui kreem)
1-2 spl vedelat mett

Põhja valmistamiseks jahvata kohviveski, köögikombaini, saumiksri või blenderiga Kreeka pähklid peeneks. Sulata kookosrasv. Sulata veevannil šokolaad. Sega pähklipuru sulatatud kookosrasva ja šokolaadiga. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (22 cm läbimõõt). Pane põhi külmkappi või sügavkülma tahenema. 

Püreesta ananassitükid koos kookoskreemiga. Lisa chiaseemned ja mesi. Vala täidis koogipõhjale ja hoia kooki vähemalt 6 h külmkapis.

NB! Mina ei jõudnud oodata, kuni põhi korralikult taheneks ja kallasin täidise veel vedela šokolaadipõhja peale. Tulemuseks sain koogi, mille ääred on kaunilt pruunid, kuna põhjamaterjal valgus äärtesse. Küll aga ei ole see halb juhus. Kook püsib koos ikka ja maitseb hästi.


Comments