Brownie-juustukook Matchaga

Matcha tee pulber annab koogile huvitava rohelise välimuse. Oma maitselt on Matcha pigem mõru ja ma ei mõista, kuidas seda teena üldse võimalik tarbida on. Kook ise on aga päris maitsev. Brownie tummisust tasakaalustab toorjuustu kergus. Kook ei ole eriti magus, mis teeb selle eriti nauditavaks.

Tüütu komponent on tume muscovado suhkur, kuna see on kõva ja tükkis ning selle sulatamine/tükkide väiksemaks vajutamine võtab aega. Muus osas on kooki väga lihtne valmistada ja on jõukohane kõigile.

Brownie kiht:
150 g tumedat šokolaadi (70%-list)
150 g võid
120 g tumedat muscovado suhkrut
3 muna
45 g kaerajahu
45 g maisijahu
1/4 tl soola

Juustukoogi  kiht:
300 g toorjuustu (nt Philadelphia)
100 g hapukoort
2 muna
40 g heledat muscovado suhkrut
2 tl maisitärklist
1,5 tl Matchat

Kaunistamiseks:
1/2 tl Matchat
meelepäraseid marju


Alusta šokolaadikoogi kihi valmistamisest. Selle jaoks tükelda või ja šokolaad, sulata need koos väikeses kastrulis. Kui segu on ühtlaselt sulanud, tõsta pott tulelt. Sega hulka suhkur ja jäta 10 minutiks jahtuma.

Vahusta kahvliga šokolaadisegu hulka munad. Sega omavahel mõlemad jahud ja sool. Lisa jahusegu teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vala šokolaadikoogi tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (22 cm) põhja ja tõsta hetkeks kõrvale.

Juustukoogi kihi jaoks vahusta omavahel toorjuust, hapukoor, suhkur, maisitärklis, Matcha ja munad. Vala saadud segu šokolaadikihi peale. Mina segasin komponendid ära ja lõpus lasin miksriga üle. 

Küpseta kooki 160-kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni see on keskelt hüübinud. Lase koogil täielikult jahtuda. Eemalda siis vormist ja kaunista marjade ning Matchaga.


Retsept: koogikontor.ee

Comments