Lasanje suvikõrvitsast

Ma pole siia juba ammu midagi soolast ja argipäevast lisanud. Ma pole ka ammu juustu söönud, aga seekord otsustasin end üle pika aja juustuga kostitada.


250 g hakkliha
2 porgandit
1 paprika
1 sibul
2 küüslauguküünt
Umbes 250 ml tomatipastat (naturaalset)
2 suvikõrvitsat
Umbes 200 g riivjuustu
natuke tilli peale puistamiseks
hakklihamaitseaine
sool
pipar
soovi korral Prantsuse ürdisegu
1 tl õli hakkliha praadimiseks

Valmistasin seda üpriski vaba käega ja kogused lisasin ka suhteliselt umbes. Kõigepealt koorisin ja riivisin jämeda riiviga porgandid ning hakkisin paprika. Seejärel asusin hakkliha praadima.  Lisasin hakklihamaitseainet, soola ja pipart. Kui hakkliha hakkas pruunistuma, lisasin porgandi, natuke hiljem paprika, seejärel hakitud sibula ja pressitud küüslaugu. Küpsetasin kaane all paar minutit. Lisasin seejärel tomatipasta. Vaatasin, et ei jääks liiga vedel, kuid et oleks mahlane mass. Maitsesin, lisasin Prantsuse ürdisegu ja hakklihamass oligi valmis.

Siis lõikasin noaga suvikõrvitsast õhukesed pikkupidi viilud. Asetasin viilud ahjuvormi põhja. Vormi suurus on 30x21 cm.  Viilude peale tõstsin pool hakklihamassist, seejärel asetasin uuesti suvikõrvitsaviilud (asetasin nagu makaroniplaate) ja sinna peale hakklihamass. Seejärel puistasin peale riivjuustu.  Vormi panin 200-kraadisesse ahju 20 minutiks.

Comments