Shepherd's Pie

Laupäeva õhtusse sobib hästi Shepherd's Pie. Uskumatu aga lillkapsapüree on megasarnane kartulipüreele. Valmistamine on väga lihtne ja tulemus on imemaitsev!

Vaja läheb:
600 g hakkliha
1 hakitud sibul
5 hakitud küüslauguküünt
1 keskmine porgand, riiitud
1 keskmine suvikõrvits, riivitud
praadimiseks õli
1 tl tšillipulbrit
soola, pipart või soovi korral hakklihamaitseainet

Lillkapsapüreest katte jaoks läheb vaja:
2 väikest lillkapsast (ca 1 kg)
7 küüslauguküünt
sool

Soovi korral riivitud juustu.


Valmistamine:
Pane pann tulele ja lisa sinna pisut õli. Seejärel viska pannile hakitud sibul ja küüslauk. Seejärel riivitud porgand ja suvikõrvits. Kuumuta, kuni köögiviljad pehmenevad. Lisa hakkliha. Lisa maitseained ja küpseta, kuni vedelik on aurustunud. Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Lillkapsast katte jaoks pane lillkapsas aurutisse võie vette keema. Keeda kuni lillkapsas on pehme. Seejärel kasuta saumiksrit või blenderit ja püreesta lillkapsas koos küüslauguga ühtalselt kreemjaks massiks. Lisa natuke ka soola. Seejärel kalla hakklihasegu vormi. Kasuta 20 x 20 cm vormi. Mina kasutasin 30 x 21 cm. Hakklihasegule kalla lillkapsapüree. Ühtlusta püree tasapind ja pane vorm ahju. Küpseta umbes 20 minutit. Seejärel võta ahjust ja puista peale riivitud juustu. Kui soovid paleo retsepti, siis jäta juust ära. Koos juustuga hoia vormi ahjus veel umbes 7-10 minutit.  Ja ongi valmis.



Originaalretsepti leiab SIIT.

Comments