342 g mandlijahu
46 g toorkakaod
66 g kookospalmisuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
näpuotsatäis soola
1 tl küpsetuspulbrit või sooda-sidrunhappe segu
3 muna
105 g sulatatud kookosrasva
120 g õunakastet/õunapüreed (nt Salvesti oma)
46 g mett
2 tl vanilje ekstrakti
175 g hakitud õunatükke
Glasuur
190 g tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
1 tl kookosrasva
- Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Kasuta 20-22 cm läbimõõduga koogivormi. Kata vormi põhi küpsetuspaberiga.
- Võta suur kauss ja sega omavahel kuivained - mandlijahu, kakao, suhkur, kaneel, muskaatpähkel, sool ja küpsetuspulber. Sega korralikult läbi, et ei jääks tükke.
- Teises kausis vispelda või mikserda munad, lisa kookosrasv, õunapüree, mesi, vanilje ekstrakt ja sega korralikult läbi.
- Sega vedel osa kuivainete hulka. Sega hulka ka õunatükid. Segu on üpriski tihke.
- Kalla segu koogivormi ja silu ühtlaseks.
- Pane vorm ahju ja küpseta umbes 20 minutit, siis jääb kook seest pisut pehme ja väga mahlane. Kui sa soovid tihkemat kooki, hoia seda umbes 5-10 minutit kauem ahjus.
- Glasuuri jaoks sulata šokolaad koos kookosrasvaga vesivannil. Seejärel kalla glasuur koogile ja kaunista vastavalt oma maitsele.
Retsept: livinghealthywithchocolate.com
Comments
Post a Comment