Šokolaadi-peedikook

Vaja läheb:
200 g tumedat šokolaadi (70%)
250 g toorest peeti
4 suurt muna
120 g (pruuni) suhkrut
120 g peenelt jahvatatud mandleid (mandlijahu)
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl kakaopulbrit



Glasuur: 
100 g tumedat šokolaadi (70%)
75 g tuhksuhkrut 
75 g hapukoort

Võid glasuurina kasutada ka Kreeka jogurtit. 


Aseta 20-22 cm cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber, määri ääred võiga ja puista üle kas kakaopulbri või (riisi)jahuga. Aseta vorm taina valmistamise ajaks külma.

Koori peet, riivi peene riiviga ja aseta kaussi. Eralda munavalged ja -kollased ning lisa viimased peenelt riivitud peedi juurde. Munavalged aseta eraldi kaussi ja vahusta tugevate tippudega vahuks ning jäta ootele.

Sulata tume šokolaad ja sega ühtlaseks. Sega omavahel mandlijahu, küpsetus- ja kakaopulber ning lisa koos suhkru ja sulatatud šokolaadiga kaussi peedi juurde. Sega läbi. Sega spaatlit kasutades munavalgevaht kolmes osas õrnalt ülejäänud taina hulka. Proovi säilitada munavalgevahus võimalikult palju õhku ning sega võimalikult vähe. Vala tainas ettevalmistatud koogivormi ja silu spaatliga pind.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 50 minutit, kuni kook on kerkinud ja läbi küpsenud. Küpsust saad kontrollida tikuga - kui koogi sisse 5 sekundiks torgatud tikk tuleb kuivalt välja, siis on kook küps, kui aga tainas kleepub tiku külge, siis küpseta natukene veel. Lase koogil vormis u 10 minutit taheneda, seejärel eemalda vormist ja jäta restile jahtuma. Minul seises kook vormis öö läbi ja alles hommikul, kui see oli jahtunud eemaldasin vormist.


Retsept: Silja Luide

Comments