Kohupiima-martsipanikook kõrvitsaga

Martsipan sobib kohupiimaga imehästi, küll aga selles koogis oleks justkui midagi puudu. Külmkapis seistes segunevad maitsed paremini ja kook on ilmselt kõige parem teisel-kolmandal päeval, aga siiski vaevab mind see miski, mis puudu jääb. Äkki aitaks rosinate lisamine või nt vanilje kohupiimapasta kasutamine? Kasutasin maitsestamata kohupiima ja kohupiimapastat. Iseenesest kook halb ei ole, kuid mingit vau efekti ka pole. Pigem on see selline hästi tavaline kohupiimakook, mis maitsebki täpselt nagu kohupiim.


Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
25 g soolapähkleid
0,25 tl kaneeli
50 g võid, sulatatuna

Täidis:
300 g puhastatud ja kooritud kõrvitsat
600 g kohupiimapastat
200 g kohupiima (kandilises pakis)
50 g Demerera suhkrut
4 muna
0, 5 tl kaneeli
1 sl täistera kaerajahu
150 g martsipani


Lõika puhastatud kõrvits väiksemateks tükkideks ning rösti neid ahjus 170 kraadi juures umbes 30 minuti või seni, kuni kõrvitsatükid on pehmed. Seejärel püreesta ühtlaseks massiks.

Põhja valmistamiseks jahvata küpsised peeneks ja haki pähklid. Ühenda omavahel küpsisepuru, pähklipuru ja kaneel ning lisa segades juurde sulatatud või. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilise vormi (20x24cm) põhjale.

Sega kohupiimad omavahel. Lisa segades juurde suhkur, munad, kaneel, kaerajahu ning kõrvitsapüree. Tükelda martsipan ning sega täidisesse. Lase saadud segul toatemperatuuril seista 1 tund, sest nii sulab sobiv kogus martipanitükkidest kohupiimaseguga. Kui tunnike on möödas, sega täidis veelkord läbi, vala siis vormi ning küpseta 170 kraadi juures 40-50 min.

Retsept: Ragne Värk


Comments