Kõrvitsa-läätsesalat

Tükk kõrvitsat, u 200 g
1-2 spl oliiviõli
1 dl pruune või punaseid läätsesid
3 dl vett
paar suurt peotäit spinatilehti
100-200 g tükkideks murendatud feta juustu
soola, pipart

Kaste:
1-2 spl oliiviõli
1 spl õunaäädikat


Koori kõrvitsaviilud ja lõika väiksemateks kuubikuteks. Laota ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja maitsesta soola ning pipraga. Küpseta 200 kraadi juures 20 kuni 25 minutit, kuni kõrvitsatükid on pehmed, aga ei lagune veel. Röstimise ajal keera kõrvitsatükke üks kord ümber.

Samal ajal valmista ette läätsed. Pese need sõelal. Vala keevasse vähese soolaga maitsestatud vette, keeda 15-20 minutit. Vajadusel nõruta ja jahuta täielikult. NB! Ära sega läätsesid keemise ajal ega loputades, nii ei lähe need pudruks.

Aseta spinatilehed suurde madalasse salatikaussi ja sega hulka oliiviõli ja õunaäädikas. Laota spinatile röstitud kõrvitsatükid, läätsed ja feta juust. Kõige peale nirista ülejäänud salatikaste.

Sellest kogusest jätkub kahele.



Retsept on mugandatud Mari-Liis Iloveri blogist.

Comments