Lahtine pähklipirukas ehk pähklikook

Esmapilgul tundus see retsept liiga lihtne, et tõsi olla ja liiga lihtne, et maitsev olla, aga kuna komponendid olid olemas ja midagi tahtsin teha, siis proovisin ära. Õnneks oli tulemus positiivne üllatus. Kook osutus palju maitsvamaks, kui ma eeldasin. Isegi kolleegid tööl kiitsid. Seega imelihtne ja megahea!

Originaalis oli selle koogi nimi lahtine pähklipirukas, aga mulle see ikka pirukana ei tundu ja ma ristisin selle pähklikoogiks. :)


Põhi:
4 dl mandlijahu
0,5 tl kaneeli
50 g kookosrasva
1 muna

Täidis:
2 küpset banaani
150 g pähklisegu
1 muna
4 spl (kuhjaga) mett

Sega mandlijahu ja kaneel omavahel, lisa sulatatud kookosrasv ja muna ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (ø 22 cm) põhja ja pisut äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külma. Püreesta banaanid või vajuta kahvliga püreeks ning haki peeneks pähklid. Pähklite peenestamisel võib kasutada ka köögikombaini, aga sel juhul vaata, et pähklid ei läheks liiga peeneks. Määri banaanipüree koogipõhjale ja raputa peale pähklipuru. Klopi muna (mina kasutasin miksrit) koos vedelaks sulatatud meega kergelt vahule ja vala pähklitele. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit.



Retsept: Ragne Värk

Comments