Mõnus kartuli-lõhevorm argipäevaseks õhtusöögiks. Otsisin vormirooga, mis ei sisaldaks koort ega piima, lõpuks leidsin Nami-Namist retsepti ja ei pidanud pettuma. :)
600 g kooritud kartuleid
500 g forelli- või lõhefileed
8 päikesekuivatatud tomatit õlis
2-3 spl tomatimaitselist oliiviõli (purgist)
2-3 küüslauguküünt
peotäis värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Koori kartulid, lõika ca 3 cm tükkideks. Pane parajalt suurde ahjuvormi ühekordse kihina, maitsesta vähese soolaga ja nirista peale tomatipurgist 1-2 sl oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga mitte veel pruunistunud.
Samal ajal puhasta kalafilee luudest ja lõika 2-3 cm tükkideks.
Võta vorm ahjust välja, sega kartulid kergelt läbi ning laota peale kalatükid. Maitsesta soola-pipraga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks, haki küüslauk. Puista tomati-küüslaugusegu kartulitele-kalatükkidele ning pane veel 5 minutiks ahju.
Võta ahjust välja, puista peale hakitud basiilik, maitsesta vajadusel soola-pipraga ja nirista peale veel veidi tomatimaitselist oliiviõli.
Serveeri kohe. Kõrvale sobib värske salat või nt külm hapukoorekaste.
Originaalretsepti leiab siit.
600 g kooritud kartuleid
500 g forelli- või lõhefileed
8 päikesekuivatatud tomatit õlis
2-3 spl tomatimaitselist oliiviõli (purgist)
2-3 küüslauguküünt
peotäis värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Koori kartulid, lõika ca 3 cm tükkideks. Pane parajalt suurde ahjuvormi ühekordse kihina, maitsesta vähese soolaga ja nirista peale tomatipurgist 1-2 sl oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga mitte veel pruunistunud.
Samal ajal puhasta kalafilee luudest ja lõika 2-3 cm tükkideks.
Võta vorm ahjust välja, sega kartulid kergelt läbi ning laota peale kalatükid. Maitsesta soola-pipraga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks, haki küüslauk. Puista tomati-küüslaugusegu kartulitele-kalatükkidele ning pane veel 5 minutiks ahju.
Võta ahjust välja, puista peale hakitud basiilik, maitsesta vajadusel soola-pipraga ja nirista peale veel veidi tomatimaitselist oliiviõli.
Serveeri kohe. Kõrvale sobib värske salat või nt külm hapukoorekaste.
Originaalretsepti leiab siit.
Comments
Post a Comment