Vürtsikas supp, mis lööb lõõrid lahtri. Koriander on väga spetsiifilise maitse ja lõhnaga, kui see on häiriv, siis pane koriandrit lihtsalt vähem või üldse mitte.
Suppi on lihtne valmistada ja saab kiirelt valmis. Ingver teeb keha soojaks, mis sobib lumisesse veebruarikuusse imehästi.
700 g porgandit
2 kartulit
2 spl külmpressoliiviõli
1 tl kurkumit
1 tl karrit
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 cm ingveri jupp
1 l köögiviljapuljongit
sool
must pipar
1 peotäis värsket koriandrit
1. Pese ja koori porgandid ning kartulid, viiluta. Koori sibul ja haki. Purusta puhastatud küüslauk, riivi ingver. Haki koriander. Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õlis sibul, lisa karri ja kurkum, kuumuta segades läbi. Lisa küüslauk ja ingver, samuti porgandid-kartulid ning kuumuta segades veel mõni minut.
2. Kalla peale keev puljong ja hauta kaane all 15–20 minutit, maitsesta soola-pipraga, lisa ka enamik hakitud koriandrist. Püreesta. Serveerides puista peale röstsibulat ja ohtralt värsket koriandrit.
Retsept: Toidutare
Comments
Post a Comment