Šokolaadikook vaarikatega

Väga lihtne kook, mis ei vaja ahjus küpsetamist. Kasutasin 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi, kuid tunnen, et see on liiga tummine. Arvan, et kasutades 56%-lise kakaosisaldusega šokolaadi, on kook parem.


Põhi:
150 g (šokolaadi)küpsiseid
60 g võid

Täidis:
4 dl 35% koort (vahukoor)
200 g toorjuustu
150 g tumedat šokolaadi (56%-lise kakaosisaldusega)
150 g valget šokolaadi
u. 200 g vaarikaid
poole laimi riivitud koor

Kaunistuseks:
vaarikaid
piparmündilehti, kookoshelbeid, šokolaaditükke jne




  • Koogi põhjaks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Kata ümmarguse lahtikäiva koogivormi (20 cm läbimõõduga) põhi küpsisepuruga, suru lusikaseljaga tugevalt vastu põhja. Aseta külmikusse ootele.


  • Vahusta mikseriga koor, lisa toasoe toorjuust. Jaga vahukoore-toorjuustu segu kaheks osaks.


  • Sulata valge šokolaad veevannil. Lisa ühele osale vahukoore-toorjuustukreemile riivitud laimikoor ja sulatatud valge šokolaad. Tõsta kreem koogipõhjale ja kata vaarikatega.


  • Sulata tume šokolaad. Lisa see teisele osale vahukoore-toorjuustukreemile, sega ühtlaseks kreemiks. Maitse ja lisa vajadusel tuhksuhkrut kui kreem on liialt mage. Vala ettevaatlikult koogile.


  • Tõsta külmikusse üleööks tahenema. Kaunista kook vaarikate ja piparmündilehtedega.


Retsept: Perenaine

Comments