Vaarika-šokolaadi trühvlikook

Šokohoolikute lemmik - šokolaadine ja sufleetaoline suussulav koogike, mille hapukaks noodiks on vaarikas. Lihtne ja kiiresti valmiv ning ei vaja ahjus küpsetamist! 


1 tass = 236 ml 

Põhi: 
1/2 tassi mandleid
1/2 tassi pekaanipähkleid
umbes 6-8 suurt kuivatatud datlit
3 spl toorkakaod
1/2 spl sulatatud kookosrasva
1/2 tl vanilje ekstrakti

Vaarikakaste:
1 1/2 tassi vaarikaid (lase külmutatud marjadel enne kasutamist sulada)

Täidis:
400 ml täisrasvast (full fat) kookospiima (plekkpurgi tahenenud osa)
3 spl sulatataud kookosrasva
1 tass šokolaaditükke (Paleo jaoks kasuta 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi, võid miksida ka 56%-list ja 70%-list. Ise kasutasin 56%-lise kakaosisaldusega šokolaadi)
1 spl vanilje ekstrakti
1/3 vaarikakastmest



Põhja valmistamine:
Pane pähklid köögikombaini ja haki peeneks. Lisa datlid, kakao, kookosrasv ja vanilje ekstrakt. Püreesta kuni moodustub tihke kreemjas mass. Vajuta mass 20 cm läbimõõduga (kasuta küpsetuspaberit) koogivormi põhja ja pane külmkappi ootele.

Vaarikakastme valmistamine:
Püreesta 1 tass vaarikaid blenderis võõi köögikombainis. Soovi korral pressi läbi sõela, et eemaldada seemned. Võta kastmest 1/3 välja ja jäta kõrvale (see läheb täidisesse). Allesjäänud kastmesse lisa 1/2 tassi terveid vaarikaid ja ongi vaarikakaste valmis.

Täidise valmistamine:
Pane kookospiima tahke osa ja kookosõli väiksesse potti ja aseta pliidile. Kuumuta kuni keemiseni. Tõsta pliidilt ja kalla sisse šokolaaditükid ning 1/3 kõrvale pandud vaarikakastmest ning vanilje ekstrakt. Sega ja oota kuni šokolaad on sulanud. Kalla täidis koogipõhjale ning hoia üleöö külmkapis.

https://livinghealthywithchocolate.com/desserts/paleo-raspberry-chocolate-truffle-pie-1864/



Comments