Vaarika-kakao purukook



Puru ja põhi:
2 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl rukkijahu
100 g võid
0,5 dl suhkrut (kasutasin pruuni suhkrut)
1 tl vaniljesuhkrut

Täidis:
200 g pakikohupiima
2 spl kakaopulbrit
300 g hapukoort
1 spl tärklist
1,25 dl suhkrut (panin 1 dl pruuni suhkrut)
1,75-2 dl (külmutatud) vaarikaid (külmutatud marju ei pea eelnevalt sulatama)
2 muna
kaunistuseks tumedat šokolaadi või marju


Määri 20 cm läbimõõduga rõngasvorm võiga ja pane põhja küpsetuspaber. Puru jaoks vaja minevad ained haki noaga või mudi sõrmedega ühtaseks puruks. Sulata enne kergelt või, et oleks parem segada.

Täidise komponendid (v.a. vaarikad) klopi ühtlaseks vedelaks massiks. Puista vormi põhja pool purusegust, vala peale kohupiimasegu, laota peale vaarikad ja puista üle ülejäänud puruga. Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures u 40 minutit. Jahuta ja kaunista šokolaadiga. Mina riivisin koogi peale šokolaadi.

Retsept: perenaine.ee


Comments