Maasika toorkook


Põhi: 

75 g kookoshelbeid 

100 g mandleid 

60 g datleid 

0,5 dl mandlilaaste 

2 spl vett



Kreem: 

250 g värskeid maasikaid 

125g India pähkleid

50g datleid

1 tl toorvanilli

1 spl sidrunimahla 

1 õrna kuhjaga spl želatiini 

2 dl vett želatiini sulatamiseks



Kata 18 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Mõõda põhja valmistamiseks kookoshelbed, mandlid, (vajadusel leotatud) datlid köögikombaini. Mikserda peeneks. Kalla segu kaussi, lisa vesi. Mudi sõrmedega läbi. Lisa mandlilaastud kergelt segades ja vajuta segu vormi koogipõhjaks.

Lõika vormi äärtesse maasikaviilud. Kreemiks mõõda blenderisse või köögikombaini kõik ained peale želatiini ja sulatusvee. Töötle siledaks või veidi teraliseks kreemiks ning vala kaussi. Sulata väikeses kausis želatiin kuuma veega. Kui kõik on lahustunud, vala kiirelt segu hulka. Kalla kreem koogipõhjale ja pane külmkappi.

Lase koogil külmkapis paar tundi taheneda ja kaunista pealt maasikate, mandlilaastude ja muu meeldivaga. 

Tegemist on Parima Pagari saatest pärit Patrik Sebastiani koogiga. Tegelikult on koogil veel üks kiht mustikatega. Täisretsepti leiab siit. Väga veider, et soovitatakse kasutada 14-15 cm koogivormi. Ma kasutasin 18 cm läbimõõduga vormi ja teine kiht lihtsalt ei oleks mahtunud. Sellepärast jäi kook vaid maasikakihiga. 


Comments