Rabarberikook tatrajahuga

Rabarberihooaeg on kenasti käes ja tahtsin rabarberist miskit teha. Oma suurt lemmikut rabarberi-banaanikreemi olen juba sel aastal teinud ja päris tavalist rabarberikooki ka teha ei tahtnud. Seega natuke internetis otsimist ja leidsin klassikalisele rabarberi plaadikoogile alternatiivi, mis ei sisalda gluteeni. Ilmselt saaks ka suhkru asendada millegi tervislikuma vastu, nt mesi või kookospalmisuhkur, kuid see katsetus jääb järgmiseks korraks. Kooki on väga lihtne teha ja valmib ka kiiresti. Mõnus karaski-taoline amps filmi kõrvale.



2 dl tatrajahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 dl õli
2 muna
300 g rabarberitükke
2 tl kaneeli
100 g toorjuustu, toasooja
100 g Kreeka jogurtit

Sega retsepti neli esimest komponenti omavahel. Vahusta munad õliga ning lisa kuivainetele. Sega rabarberitükid kaneeliga. Sega omavahel toorjuust ja jogurt ning lisa koos rabarberitükkidega tainale, sega ühtlaseks tainaks.

Vala tainas võiga määritud ahjuvormi (18x26cm) ning küpseta 180 kraadi juures u 35 minutit (peale küpsemist avasin ahjuukse ning lasin koogil soojas ahjus u 10 minutit seista).

Retsept: Ragne Värk, www.kokkama.ee


Comments