Šokolaadi-juustukook

Pöördusin tagasi mitte-tervislike kookide juurde ja proovisin Koogikontori Domino kõpsisepõhjal tehtud toorjuustu-šokolaadikooki. Koogikontorist olen saanud nii häid kui ka halbu retsepte ehk selliseid, mida olen teinud veel mitmel korral ja siis selliseid, millest süüakse ära paar tükki ja ülejäänud läheb äraviskamisele. Seekord läks taaskord õnneks ja tulemus on väga hea. Kook on üpriski rammus, seega väikesest tükist piisab, et oma magusaisu täis saada.  Koostisosade list on pikk, küll aga valmistamine pole üldsegi keeruline.



Põhi:
300 g Domino küpsiseid
90 g võid

Esimene kiht:
300 g maitsestamata toorjuustu
50 g maitsestamata jogurtit
50 ml vahukoort
150 g Fazeri piimašokolaadi
3-4 Domino küpsist (kihtide vahele purustatuna)

Teine kiht:
300 g maitsestamata toorjuustu
50 g maitsestamata jogurtit
100 ml vahukoort
1 tl pulberželatiini
2 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Glasuur:
100 g Fazeri piimašokolaadi
60 ml vahukoort

Kaunistamiseks:
150 ml vahukoort
2 tl kakaod
0,5 tl suhkrut
mureleid
Domino küpsiseid



Alusta põhja valmistamisest. Selle jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm külmkappi.

Esimese kihi jaoks sulata šokolaad vesivannil ja lase veidi jahtuda. Vahusta omavahel toorjuust, jogurt ja vahukoor.

Lisa sulanud šokolaad ja sega kõik läbi. Määri kreem küpsisepõhjale ja pane uuesti külmkappi.

Teise kihi jaoks pane želatiin 2 spl külma vette paisuma. Vahusta omavahel toorjuust, jogurt, vahukoor ja suhkrud.

Sulata želatiin madalal kuumusel ja vala siis peene jaona kreemi sisse samal ajal segades.

Pudista sõrmede vahel katki 3-4 Domino küpsist ja puista see esimesele toorjuustukihile.

Määri nüüd teine kreem esimese kihi peale. Hoia 3-4 tundi külmkapis. (Mina hoidsin külmas terve öö.)

Lõpuks valmista koogile glasuur. Selleks kuumuta väikeses potis koor keemiseni, tõsta siis pott tulelt ja lisa šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on sulanud.

Eemalda kook vormist ja kata glasuuriga.

Lase koogil koos glasuuriga veel 10 minutit külmkapis olla.

Vahusta senikaua koor, kakao ja suhkur. Kaunista kook vahukooretupsude, küpsiste ja murelitega.
Mina kasutasin vahukoort ilma suhkruta ja kakaod puistasin lihtsalt koogile. :)

Retsept: Koogikontor


Comments