Juustukook sõstramoosiga


Tummine juustukook


Põhi:
200 g Domino või Oreo küpsiseid
50 g võid, sulatatuna

1. kiht:
100 g tumedat šokolaadi (56%) 
125 g hapukoort

2. kiht:
100 g halvaad
250 g toasooja toorjuustu
150 g hapukoort
150 g valget šokolaadi
50 g piimašokolaadi
1 dl vahukoort

3. kiht
150 g valget šokolaadi 
250 g toasooja toorjuustu
1 dl vahukoort

Sõstramoos:
punaseid ja musti sõstraid (ma kasutasin vaid punaseid sõstraid)
suhkrut (mina ei pannud)



Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks puruks, lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø 24 cm või 22 cm) põhjale.

Esimese kihi jaoks sulata šokolaad vesivannil. Sega sulatatud šokolaad kokku hapukoorega ning kata seguga koogipõhi. Seejärel sega kokku halvaapuru, toorjuust ja hapukoor. Sulata šokolaadid vesivannil ning lisa segades segusse. Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikuks halvaasegusse. Laota täidis ühtlaselt vormi.

Viimase kihi valmistamiseks sulata šokolaad vesivannil ning sega siis kokku toorjuustuga. Kõige viimasena sega juurde vahustatud vahukoor. Laota vormi ning lase seejärel koogil külmkapis taheneda vähemalt 4 tundi.

Sõstramoosi valmistamiseks purusta kahvliga marjad, lisa maitse järgi suhkrut ning serveeri kooki koos moosiga.

Retsept: kokkama.ee


Comments