Ploomikook

Kui on ploomiuputus ja ei tea, mis ploomidega peale hakata, siis on variant kasutada ploome maitsva koogi valmistamiseks. Odrajahu annab koogile tahedust, pehmust ja mahlasust annab kohupiim. Igatahes maitsev amps, ideaalne tee või kohvi kõrvale.


2 muna
1 dl suhkrut
1,5 dl odrajahu
2 tl küpsetuspulbrit
75 g võid
250 g teralist kohupiima
2 sl hapukoort
50 g mandleid
500 g ploome (või alõtšasid)

Sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata või, haki mandlid. Sega munade hulka kohupiim ja hapukoor. Lisa jahu, mandlid ja nirista hulka või. Määri 22 cm läbimõõduga koogivorm võiga, kalla tainas sisse ja lao peale poolikud kividest puhastatud ploomid.

Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures umbes 40-45 minutit.


Retsept: perenaine.ee

Comments