Beseekattega õunakook



Põhi:
2 munakollast
1 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
50 g võid
1 dl piima
kaneeli
5 keskmist hapukat õuna (nt Antonovkat)

Beseekate:
2 munavalget
0,75 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut


Koori õunad, puhasta need südamikest ja viiluta.

Vahusta munakollased, suhkur ja vaniljesuhkur. Lisa vahustamise lõpul pool piimakogusest ja vahusta veel pisut. Sulata ja jahuta või. Lisa omavahel segatud kuivained, seejärel sulatatud või ja ülejäänud piim.

Kalla tainas 24 cm läbimõõduga võiga määritud vormi. Laota peale õunaviilud. Õuntele raputa pisut kaneeli. Küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit.

10 minutit enne koogi ahjust väljavõtmist hakka beseed valmistama. Vahusta munavalge pehmeks vahuks ja hakka siis vähehaaval suhkrut lisama. Vahusta kuni munavalge on elastne ja moodustab teravad tipud. Tõsta vaht eelküpsetatud koogile. Küpseta veel umbes 10 minutit kuni munavalgekiht on küpsenud.


Retsept: perenaine.ee

Comments